Регион

166 завършиха Детската полицейска академия

Академия166 четвъртокласници от Свиленград, Любимец, Хасково и село Малко градище са поредния випуск, обучаван в хасковския филиал на първата в страната Детска полицейска академия.

Те започнаха обучението си в началото на учебната година след успешно положен изпит.

В първия обучителен модул децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, за основните задачи на полицията и за начините й на действие.

АкадемияВ първия цикъл екипите на ДПА научиха от своите приятели – полицаите какво е престъпление, какво означава „вина“ и как се доказва тя. Участваха в „разследване“ и със собствени сили заловиха и разпитаха „извършител на кражба“. Разбраха, че полицията не само разкрива престъпления, но и се стреми да ги предотвратява. Упражняваха се да различават права и желания и установиха, че всяко право е свързано с отговорност.

Важна цел на преподавателите в Академията е децата да се научат да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат за своята и на другите безопасност. Целта на екипите е създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца.

Заключителното състезание се проведе в 2 дни – в Свиленград и Любимец.

На финала на обучението си, рамо до рамо с полицейските си инспектори децата получиха Дипломи за специални агенти и положиха Клетвата на Академията, чието основно мото е „Да вярвам в себе си и никога да не се предавам“ и „Да не отминавам зов за помощ и да помагам на хора в беда“.

Академия   Академия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button