Хасково

8251 с допълнителна помощ за отопление

Илюстрация8251 души в Хасковска област са получили допълнителна финансова помощ за отопление, показват данните на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“.

244 от тях са надвишавали с малко определения доход през есента на миналата година и сега вземат по 30 лв. 194 от включените в  списъците на правоимащите са починали.

През март 4671 са подали молби за винетни стикери за хора с увреждания, 32 са получили отказ.

Миналия месец са изплатени детски надбавки в размер на 1 179 000 лв. Получатели са близо 20 000 семейства в областта. 127 семейства обаче със със спрени за месеца добавки, тъй като децата им са отсъствали безпричинно от училище. Заради неизвинени отсъствия са санкционирани и 38 семейства с деца в предучилищни групи.

За 970 деца с увреждания над 50% са отделени около 300 000 лева. Подкрепа от държавния бюджет са получили 9 майки – редовни студентки, както и 60 бременни без здравни осигуровки. Бежанци не са подпомагани, малко от тях остават на територията на Хасковска област, след като получат статут, уточниха от Регионалната дирекция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button