Хасково

Бум на ухапаните от кърлежи в Хасково, две деца се натровиха с гъби

СпешноЗа бум на пациентите, ухапани от кърлежи в последната седмица, съобщиха за Haskovo.info от Спешно отделение на МБАЛ „Хасково“.

Случаите на ухапвания са ежедневие, а има и дни с по 5-6 пациенти. Много от тях са на хасковлии, които са се накачили с кърлеж по поляните на Кенана, уточниха от Спешно. Лекарите предупредиха хората да не правят опити да вадят паразитите от тялото си сами.

Вече има и регистрирани първите случаи на Лаймска болест и Марсилска треска.

От пресслужбата на общината съобщиха за Haskovo.info, че пръскането на тревните площи срещу кърлежи тази година е изтеглено по-рано заради топлото време и тече от началото на април заедно с косенето. От кметството обаче уточниха, че дъждовното време до голяма степен възпрепятства третирането на площите.

За два случая на деца натровени с гъби съобщиха от Спешно. Те са от харманлийското село Болярски извор и са били изпратени за лечение в пловдивска клиника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.05.2014 8:44 8:44

Някой да е видял някъде да се пръска?
А дъждовното време ако продължава,трябва ли да се стои със скръстени ръце?
А има междублокови пространства които са почти в центъра и са като-ГОРИТЕ ТИЛИЛЕЙСКИ,става въпрос за блок на Дунав 13-15 от вътрешния край,жива джунгла…

Back to top button