Регион

Троен празник за Черногорово, църквата със 110-килограмова камбана

ПразникТроен празник отбелязват жителите на димитровградското с. Черногорово.

По традиция черногоровци честват Летен Атанасовден. Този празник бе избран и за освещаването на новоизградената камбанария към църквата „Свети Харалампий“ и 110-килограмовата камбана, купена с дарения за 3400 лв. Строежът на камбанарията е извършен с 10 000 лв., отпуснати от дирекцията по вероизповеданията. За нейното довършване ще са нужни още 2000 лв., но по думите на кмета на селото Живко Янков парите ще бъдат осигурени от дарители.

Това е най-старата църква в общината, осветена през 1863 г., съобщи за Haskovo.info отец Георги Тодев, който заедно с отец Серафим извърши освещаването.

За вечерта е предвиден концерт на самодейни състави. В програмата ще участват певчески групи от сeлата Черногорово, Воден, Узунджово, Крум и самодейците от читалищата „Пробуда-1926“ – с. Добрич и „Н. Й. Вапцаров-1895“ – кв. „Черноконево“. Групата за народни хора „Тракия“ при читалище „Христо Ботев-1902“ ще поднесе букет от народни хора за празника на Черногорово под звуците на музикантите от формация „Хоризонт“.

 

 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button