Регион

Митрополит Николай освети 15-метровия светещ кръст край Крум

КръстПловдивският митрополит Николай освети 15-метровия светещ кръст край димитровградското село Крум.

Символът на вярата е издигнат в местността Гичата и е изграден изцяло с пари от дарения.

Инициативата за изграждането на кръста е на кмета на Крум Златка Тенева. Тя разказа, че идеята се е зародила миналото лято. „Още в началото на мандата взех решение да работя повече за духовното израстване на хората от селото, защото виждах, че хората имат нужда от повече духовност. Кръстът е обърнат към Крум и се вижда от цялото село и от новостроящата се магистрала. Искаме той да бъде стожер за хората от околността, защото вярата е много важна, тя трябва да ни крепи и е основното нещо – без вяра не сме за никъде“, сподели Тенева.

Тази вечер Дядо Николай е гост и на жителите на с. Брод, където ще отслужи вечерня в храм „Св. Георги“. Литургията е част от програмата по повод Регионалния празник „Гергьовден цветен и зелен, като Великден благословен“.

 

Кръст  Кръст 
 Кръст  Кръст
 Кръст  Кръст

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button