Хасково

220 деца не се явиха на външното оценяване по български

Оценяване220 четвъртокласници от Хасковска област не се явиха на днешното Национално външно оценяване по български език и литература, съобщиха от Регионалния инспекторат по образование (РИО).

ОценяванеУчениците в 4 клас от региона са общо 2125, а теста по български решаваха 1905. За Хасково явилите се са около 582. В ОУ „Св. Иван Рилски“ на изпита бяха 99 деца от общо 101 4-класници.

Днешното външно оценяване включваше диктовка, текст за четене с разбиране и 11 задачи към него. Диктовката се оценява максимално с 6 т., а чрез нея и задачите за четене изпитът се доближава до идеите на международното изследване PIRLS, уточниха от РИО.

В срок до 3 дни след приключване на теста училищната комисия въвежда резултатите в сайта за външно оценяване. Индивидуалните резултати се използват на училищно ниво. Приравняването на точките в цифрова оценка няма задължителен характер, но по преценка на учителя оценката може да бъде вписана в дневника на класа и в бележника на ученика като текуща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button