Регион

Боряна от ПМГ втора на математически конкурс в Москва

Математици9-класничката от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ Боряна Димова спечели второто място на Осмия международен математически конкурс „Математика и проектиране“ в Москва.

Гимназистката бе отличена в направление „История на математиката“, където впечатли със своя проект „Видни български математици“. Научен ръководител на Боряна е преподавателят по математика Катя Чалъкова.

С една специална награда, две първи, две втори и три трети места, за българските представители приключи заключителния етап на международния конкурс. В Москва България бе представена с общо 9 научно-изследователски проекта, разработени от 12 ученици, един студент и двама учители.

В заключителния етап взеха участие 283 ученици от Беларус, България, Казахстан и Русия, както и учители и студенти от тези държави.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button