Хасково

Гимназисти с виртуална екскурзия в библиотеката

БиблиотекаРегионална библиотека „Христо Смирненски“ се включи в Националната библиотечна седмица под мотото „Библиотеките откриват нови хоризонти“.

Днес бе ден на отворените врати – без глоби и без такси. Преди обед бе открита изложбата „Книги с автограф“, проведе се и среща на културните институти в града с общински съветници от комисията по култура. По обяд се състоя и виртуална екскурзия из библиотеката с 3 паралелки гимназисти от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“. Запознаване с новите начини на търсене на информация и презентация „120 г. от първото издание на романа „Под игото“.

Haskovo.info припомня, че в библиотеката по случай Националната седмица започнаха от 9 май с представяне на две детски книги от Маги Благоева пред хасковски ученици и среща с Начо Христосков и книгата му „Последното писмо до Бог“.

На 13 май от 16 часа Емил Войников ще представи книгата на своя баща Димитър Войников „Българите в най-източната част на Балканския полуостров – Източна Тракия“. За 17 часа на 15 май пък е насрочена среща-разговор с проф. Боян Биолчев и предпремиера на книгата му „Разкази за художници“. На 16 май от 17 часа е срещата с Деян Енев и последната му книга „Малката домашна църква“.

Библиотека   Библиотека
 Библиотека  Библиотека
 Библиотека  Библиотека
 Библиотека  Библиотека

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button