Хасково

2 доклада и хора за деня на сестринството в Медицинския

ПразникМеждународният ден на сестринството бе отбелязан официално днес в хасковския Медицински филиал на Тракийския университет.

Сред гостите на тържеството бе ректорът на университета проф. Иван Станков, който поздрави студентите и им пожела любовта да не ги напуска никога. Проф. Станков подчерта, че качеството на образованието в хасковския филиал е на изключително високо ниво и подари икона на „Св. Иван Рилски“ на директора доц. Коста Костов.

След това бяха представени два доклада. Замдиректорът Таня Паскалева изложи своето изследване на тема „Мъжете в сестринската професия“. Тя посочи, че до сега през годините шестима мъже са завършили филиала в специалност медсестра. Студентите, които сега следват за медицински брат също са шестима.

Третокурсничката в специалност медсестра Светлана Танева изчете доклад за живота и делото на Флорънс Найтингел.

Тържеството завърши с кръшни хора от групата „Тракийско цвете“ към филиала, а Тодор Кожухаров поздрави всички с песента „Сън сънувах“.

Празник  Празник 
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
13.05.2014 9:14 9:14

Браво за избора на децата! Да са живи и здрави. Пожелавам им да работят всеотдайно и с удовлетворение от реализацията си в тази хуманна професия, която в най-висока степен е мисия. А защо няма присъствие на управляващите тук. Хасковската депутатка Смиляна Нитова придружава кандидати за евродепутати, които финализират листата на БСП, а партията пък пуска платени репортажи /няма лошо/, под които не разрешава коментари. Защо ли?:)

Back to top button