Хасково

93 фолклорни групи от 23 общини на „Китна Тракия“

Пресконференция93 фолклорни групи и 80 индивидуални изпълнители ще участват на Националния събор на народното творчество „Китна Тракия пее и танцува“ на 17 май. Това съобщиха на пресконференция Венета Въжарска и Ралица Кисекчиева, отговарящи за културата в общината.

Изпълнителите са от 60 населени места и 23 общини: Хасково, Любимец, Димитровград, Харманли, Свиленград, Симеоновград, Стамболово, Ямбол, Несебър, Пловдив, Благоевград, Кърджали, Нова Загора, Опан, Созопол, Родопи, Тунджа, Раковски, Първомай, Раднево, Сопот, Стралджа и Асеновград.

Съборът ще се проведе на две сцени в местността „Кенана“. На първата фолклорните групи ще бъдат оценявани от жури в състав: председател проф. Милчо Василев, Фанка Койнарова, Розалина Гогова. На втората сцена участниците ще бъдат оценявани от жури с председател Тодор Кожухаров, Васко Димов, Магда Милчева.

От миналата година съборът се обогатява с певчески групи и индивидуални изпълнители от основните училища в града. Съборът започва с техни изпълнения в 9 часа, като в 12 часа е официалното откриване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button