Хасково

30 са клиентите на новата социална кухня

КухняПилешка супа, карначета с гарнитура и крем нишесте бе днешното меню в стартиралата социална кухня в гарнизонния военен стол на Хасково. Тя бе открита от министъра на отбраната Ангел Найденов.

КухняЧрез социалните кухни към Министерството на отбраната се предоставя безплатен обяд през работната седмица на пенсионирани военнослужещи, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали с принос към отбраната на страната. В Хасково от тази придобивка ще се възползват 30 души. Сред тях е 85-годишният Гого Милев, служил в 31-ви полк. Благодарен съм за  грижите на министерството към нас, каза ветеранът.

Социалните кухни са жест към хората, които имат здравословни проблеми или финансови затруднения, каза министър Найденов. Предстои откриване на такава кухня и във Видин, с което общият им брой за страната става 26. В близко време парите за един храноден ще се увеличат с 1 лв.

След като пожела здраве и живот на ветераните, министър Найденов не пропусна да поднесе цветя пред паметника на Незнайния воин на разкопания площад „Свобода“.

Министър Найденов коментира, че има забавяне на строителството на оградата по границата с Турция, но според него тя ще бъде готова през юни. Към момента са изградени 8 км от общо 30, а проверките за законността на обществената поръчка са приключили и има наказани. Министър обаче не пожела да съобщи подробности и си тръгна ядосан от въпросите на журналистите.

Кухня   Кухня
 Кухня  Кухня

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2014 7:54 7:54

Може да не е кой знае какво но все пак е нещо…
А в ОД на МВР стола го затвориха,барчето го затвориха,хората ги съкратиха,сега ще се потроши и разграби цялото оборудване,А ТОВА СА НАРОДНИ ПАРИ…

Back to top button