Регион

Първа копка на 3 обекта направиха в Любимец

ИлюстрацияСимволична първа копка на три обекта в община Любимец, с която се даде старт на три проекта, финансирани с европейски средства бе направена днес.

Единият е за изграждане на спортна зала и спортни площадки в населени места в общината. Проектът включва изграждане и обновяване на 7 спортни обекта в цялата община. Това са: спортна зала за борба и фитнес на ул. „Васил Друмев“. На нея ще бъдат изградени: многофункционално игрище за баскетбол и волейбол, игрище за футбол на малки вратички, игрище за тенис на корт, ще се реконструират трибуните и ще се озелени.

Следващият обект е обновяване на спортната зала на бул. „Одрин“, която се намира в близост до Дома за бежанци. Освен привеждането й във вид, подходящ за спортуване, се предвижда да се направи реконструкция на едно игрище за футбол на малки вратички, две – за тенис на корт и едно, приспособено за игра на баскетбол, съответно волейбол. В проекта е залегнало изграждане на детски кът, оборудван с комбинирано детско съоръжение – люлки, пързалки, катерушки, както и паркинг и озеленяване.

Третият обект е свързан с изграждане на спортни терени за баскетбол и волейбол и футбол на малки вратички. Той ще се ситуира на площта пред ЦДГ „Рай“ 2 в Любимец. Терен с подобно предназначение се предвижда да бъде изграден и в зелената площ между улиците „Стефан Караджа“ и „Васил Левски“. Естествено предвидено е терените да бъдат обезопасени с високи заграждения, които да не позволяват излизането на улиците и предизвикване на инциденти.

Следващите три терена са свързани с изграждане на спортни площадки в селата Лозен, Белица и Малко градище, където също са предвидени игрища за футбол на малки вратички, за волейбол и трибуни, а в Малко градище спортни площадки за стрийтбол и тенис на маса.

Следващият проект е в с. Белица – реконструкция на водопроводна мрежа и външен водопровод и частична реконструкция на водопровода в с. Георги Добрево. В този проект е предвидено да се поднови селищната водопроводна мрежа в село Белица с обща дължина 10 450 м. и да се направи реконструкция на външен захранващ водопровод с дължина 850 м. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 6 месеца.

Следващият обект е в с. Малко градище – „Гласът на скалата“. Проектът включва смяна на предназначението на съществуващата училищна сграда в село Малко Градище в туристически информационен център и туристическа база.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
пътхик
пътхик
15.05.2014 10:19 10:19

А КОГА ЩЕ НАПРАВЯТ МОСТА…..

пипи
пипи
17.05.2014 9:10 9:10

На 20.05.2014 мостът ще бъде отворен.

Back to top button