Хасково

Лекарите в Хасковско с едночасов протест в четвъртък

ИлюстрацияЛекарите от Хасковска област се очаква да излязат утре, 15 май, на едночасов символичен протест пред лечебните заведения, съобщи председателят на Районната лекарска колегия д-р Николай Колев. Протестът е национален и ще продължи от 12.30 до 13.30 часа.
Основното искане на медиците е да бъде преразгледано постановлението за болничната помощ и особено в частта му за надлимитната дейност. По думите на д-р Колев има редица болници с 20 до 30% надлимитна дейност и ако тя не бъде изплатена те са изправени пред фалит.
 
Лекарите дават ултиматум постановлението да бъде разгледано до края на месеца след което ще започнат и ефективни протести.
 
Във връзка с исканията си от Българския лекарски съюз, Районна лекарска колегия – Хасково излязоха с открито писмо до обществеността в Хасковска област, Народните представители от област Хасково, директорите на РЗОК-Хасково, РЗИ-Хасково, УС на БЛС и РЛК на БЛС.
 
„Обръщаме се към вас за разбиране и подкрепа в усилията ни да подобрим възможностите на здравната ни система да осигури адекватна здравна помощ за българските граждани. Този сектор от години страда от тежки дефицити и дисбаланс. Средствата, отделяни за здравеопазване в България са в пъти по-малко, изчислени на брой население, сравнени с останалите страни от ЕС“, се казва още в писмото. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button