Хасково

Гимназиите изпратиха зрелостниците с награди, хора, шампанско и сълзи

Финансово – стопанска гимназия „Атанас Буров“

Зрелостници130 абитуриенти изпрати официално хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“. Това съвпадна и с патронния празник на училището.

Наградата „Първенец на випуска“ получи пълната отличничка Моника Тонева. От училищното настоятелство подпомогнаха с по 100 лв. и 10 ученици в неравностойно положение.

Зрелостниците бяха поздравени от директора Цанко Цанков, а абитуриентите зарадваха своите класни ръководители с много цветя.

В тържеството с изпълнение се представи шампионката от „Мега спорт“ Борислава Иванова. Абитуриентите бяха поздравени и с народни песни под съпровода на гайда, като празникът завърши с хоро пред входа на гимназията.

По случай патронния празник днес 6 отбора участват в състезание, като първите три тима също ще бъдат наградени от училищното настоятелство.

Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници

ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“

Зрелостници150 зрелостници изпрати днес Професионалната гимназия по дървообработване и строителство.

„Вие нашите ученици отлитате и поемате по своя път. Помнете, че в живота има много пътища, но най-труден е пътят, по който се става човек. Не се колебайте да поемете по него, защото само той води в правилната посока.“, каза в словото си директорът на гимназията Александър Батимов.

Той награди отличилите се през годините ученици с грамоти и стипендии от по 100 лева. Първенец на випуск 2014 стана дванадесетокласникът от специалност „Горско и ловно стопанство“ Хасан Тахир Хасан. Три поредни години той е част от отбора на гимназията на националното състезание „Горски многобой“ и с негова помощ училището три поредни години печели првото място в надпреварата, подчерта директорът на ПГДС.

Празникът в професионалната гимназия завърши с кръшно българско хоро, а балони с мечтите на завършващите полетяха към небето.

Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници

Професионална гимназия по селско стопанство

ЗрелостнициДжуниет Мехмед от хасковската Професионална гимназия по селско стопанство получи ваучер в размер на 300 лв. от Ротари клуб „Хасково“.

Наградата бе връчена на зрелостника на днешното изпращане на абитуриентите от президента на клуба Динко Атанасов.

Първенец на випуска е Станислав Арабаджиев, който получи грамота от директора на гимназията Маргарита Топалова. Грамоти заслужиха още Делян Генчев и Хасан Бонев. Тримата се представиха отлично на националното състезание „Млад фермер“ 2014 и вече са приети в Аграрния университет в Пловдив.

Гимназията изпрати 12 абитуриенти от специалност „Техник на селскостопанска техника“ с класен Павлина Зафирова.  

Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници

Професионална гимназия по транспорт „Н.Й. Вапцаров“

ЗрелостнициТри паралелки дванадесетокласници изпрати днес ПГ по транспорт „Н.Й. Вапцаров“. С кратък спектакъл учениците показаха, че часовете за тях са били удоволствие и наградиха своите класни ръководители с молба да забравят бързо направените отсъствия и бели и с благодарност за приятелството през години.

Отличник на випуск 2014 стана Синан Ахмед, а 22-ма от завършващите получиха сертификати от ученическите практики, в които са били включени.

Зрелостници„Сигурна съм, че в годините прекарани тук сте научили много неща, но най-големият урок предстои от тук нататък. Трудностите можете да ги преодолеете с много увереност и доброта. Бъдете мъжки момичета и момчета.“, пожела в словото си директорът Донка Станчева.

В синхрон с изискванията на бизнеса тази година гимназията разкрива нова паралелка „Автомобилна мехатроника“. Предлага и задобно обучение сле 8 клас по специалност „Автотранспортна техника – монтьор“.

За да се докоснат до атмосферата в училището, ПГ по транспорт организира Дни на отворени врати, съчетани с удоволствието и тръпката желаещите да продължат образованието си в гимназията да покарат картиг на пистата в школото.

Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници


Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“

Зрелостници„Ще ни липсват вашата емоционалност и малките ви лудории. Днес е последният ден, в който ще чуете училищният звънец, но това не означава, че уроците свършват за вас, защото сте на прага на нов етап, където уроците ще бъдат по-сериозни. Надявам се, че сме ви научили как да се справяте с предизвикателствата. Много ми се иска всички вие да успеете. Пожелавам ви го от сърце.“ – с тези директорът на Гимназията по туризъм Пенка Георгиева се обърна към 150-те зрелостници.

ЗрелостнициТя награди най-изявените дванадесетокласници като отличи най-добрия данъчен и митнически посредник, най-добрия офис мениджър, най-активния участник в извънкласни дейности, най-добрия хотелиер, най-добрия млад сервитьор, най-добрия млад барман, най-добрия млад хлебар – сладкар, най-добрия млад готвач, отличен на състезание по карвинг, връчи и грамота грамота за изяви в сферата на изкуството.

Абитуриентите получиха и послание от випуск 2013 и оставиха своето за следващите абитуриенти. На празника завършващите бяха поздравени от мажоретния състав към гимназията и танцьори от балет „Тангра“, които също са възпитаници на гимназията по туризъм.

Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници
Зрелостници Зрелостници

ГПЧЕ „Проф. д-р Асен Златаров“

ЗрелостнициТодор Иванов спечели тазгодишната Златаровска премия на ГПЧЕ „Асен Златаров“. Стипендията от 2000 лв., отпускана от Митко Василев пък си разделиха 3 момичета за постижения по немски език: Яница Тодорова, Лилия Гузгунова, Делина Йорданова.

Михаела Михова заслужи специалната награда за постижения в хуманитарните науки. За английски език бе отличен Окан Исов, Мария Латева – немски и Кристияна Стефанова – испански.

Наградите за извънкласни дейности заслужиха: помощник директорът Гергана Гочева и абитуриентът Егемен Сербест.
Езиковата изпрати общо 167 абитуриенти, а средния успех на випуска е 5.54. 26 младежи пък са приети в университети в чужбина.

Зрелостници   Зрелостници
 Зрелостници  Зрелостници
 Зрелостници  Зрелостници
 Зрелостници  Зрелостници

ПМГ „Акад. Боян Петканчин“

ЗрелостнициХристо Христов е първенец на випуска в ПМГ „Боян Петканчин“. За постижения по математика бе наградена Женя Георгиева, Борислав Гачев – технологии, а Петър Вълчев – литература.

На официалното изпращане на випуска зрелостниците бяха поздравени от талантливи гимназисти, сред които бе и Ивет Иванова от „Рона“.

ПМГ изпрати 120 абитуриенти, а средния успех е 5.55. 12 от зрелостниците пък вече са приети в чуждестранни университети: Англия, Шотландия, Австрия, Чехия и Дания.

 Зрелостници  Зрелостници
 Зрелостници  Зрелостници
 Зрелостници  Зрелостници
 Зрелостници  Зрелостници

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Елена Маркова
Елена Маркова
15.05.2014 17:28 17:28

Браво страхотен материал.Много работа са свършили репортерите ви! Заредиха ни с енергия и усмивки!Много се развълнувах!

Милена
Милена
15.05.2014 21:42 21:42

Присъединявам се към думите на Елена .Поздравления за материала и снимките .Успели сте да зарадвате безпристрастно всички училища и ученици. Браво!Пожелавам успех на всички абитуриенти!

гражданка
гражданка
16.05.2014 10:22 10:22

Развълнувана съм от успехите на повечето абитуриенти,доста от тях ще се образоват в чужбина,а и не по малко ще останат тук.А сега на къде,готова ли е нашата мила Родина да им осигури работа?Започва се великото преселение и борба за хляб!

oleelee
oleelee
16.05.2014 14:47 14:47

v mehannoto ne sa li zavyrshili tazi godina? :)))

Back to top button