Хасково

Лекарите и медсестрите в Спешно се включиха в протеста

ПротестЛекарите и медсестрите от Спешно отделение при МБАЛ „Хасково“ се включиха в днешния национален символичен протест.

Те бяха закачили върху облеклото си лентички и обясниха, че са съпричастни с исканията на Районната лекарска колегия. Протестът продължи от 12.30 до 13.30 часа, но медиците останаха на работните си места, а не се събраха пред болницата.

В Спешно протеста подкрепиха д-р Станислав Аркумарев, д-р Александра Мечеринкова и медсестрата Музафер Юсеин.

ПротестКакто Haskovo.info писа основното искане на медиците е да бъде преразгледано постановлението за болничната помощ и особено в частта му за надлимитната дейност. Редица болници са с 20 до 30% надлимитна дейност и ако тя не бъде изплатена те са изправени пред фалит.

Лекарите дават ултиматум постановлението да бъде разгледано до края на месеца след което ще започнат и ефективни протести.

Във връзка с исканията си от Българския лекарски съюз, Районна лекарска колегия – Хасково излязоха вчера с открито писмо до обществеността в Хасковска област, Народните представители от област Хасково, директорите на РЗОК-Хасково, РЗИ-Хасково, УС на БЛС и РЛК на БЛС.
 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2014 22:17 22:17

голяма грозница става само за духане

Perfe
Perfe
04.01.2019 21:57 21:57
Отговор до  Анонимен

Awe ei „Anonimen“. Ti kude se namirash we. Isk li da ti pokaja kvo e „duhane“. shte go probvam s maikati da vidq kolko duha. Ti si greshka i edin ot miliqrdite boklutsi. Nekav 60 godishen debelak. bez jena bez detsa bez rabota. prosqk si. ti homoseksulane si fe. Po tup ot teb nqma i skoro nqma da ima. Poredniqt pederast, koito sedi na tumno i sa prai na „50 cent“. Po dobre se samoubiy nqma smisul da jiveesh we.

maniak
maniak
17.05.2014 15:14 15:14

muzafer4eto e nai iakata pi4ka

Perfe
Perfe
04.01.2019 21:49 21:49

Koi si ti che poznavash „Muzafer“ we?

Back to top button