Хасково

Полицията с акция към младите шофьори на 20 май

ИлюстрацияНа 20 май в Хасково стартира превантивната кампания „Шофирай отговорно и толерантно“, съобщават от полицията.

До 23 май на територията на страната се провеждат 30 полицейски операции по метода на широкообхватен контрол с превантивна цел.

Акцията се провежда в рамките на международния проект „Пътна безопасност в регионите от Югоизточна Европа“. Партньори в нея са Главна дирекция „Национална полиция“, областните дирекции на МВР и Института за изследвания, образование и развитие „Отворена младеж“.

Целта на кампанията е да се въздейства върху най-активните участници в пътното движение – младите хора, за отговорно и толерантно поведение на пътя. Вниманието на контролните органи ще бъде насочено към превенция на най-често нарушаваните разпоредби на Закона за движение по пътищата, с цел недопускане на тежки пътни инциденти.

За първи път кампанията ще обхване всичките 28 области на страната. Доброволци от „Отворена младеж“ ще раздават на спрените за проверка водачи антистрес топки и дипляни. Кампанията „Шофирай отговорно и толерантно“ не цели да накаже шофьорите, или да им загуби времето, а да ги предпази.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.05.2014 19:30 19:30

Амба веке дань ги сресните…

Back to top button