Регион

Спряха 21 000 таблетки псевдоефедрин на границата

МитницаБлизо 21 000 таблетки псевдоефедрин задържаха митническите инспектори на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Псевдоефедринът (прекурсор за производство на метамфетамин) е открит във влизащ в страната полски лек автомобил, управляван от полски гражданин. При щателната митническа проверка митническите служители откриват зад седалката на шофьора под пакети с храна голяма черна найлонова чанта с 1500 блистера таблетки с легално произвеждания в Турция лекарствен препарат „CIRRUS“. Общото тегло на задържания прекурсор е 8 кг. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница „Свиленград“.

От началото на 2014 г. това е шести опит за незаконен трафик на химикала през България, предотвратен от митническите служители. Общото количество надхвърли 355 кг.

По-късно по метода на анализ на риска на „Капитан Андреево“ за щателна митническа проверка е селектиран влизащ в страната автобус с българска регистрация, пътуващ по редовната линия Турция – България. При проверката митническите служители откриват под седалката на шофьора в две чанти с общо 1240 ампули с анаболни стероиди. 910 от тях са 200-милиграмови ампули с инжекционен анаболен андрогенен стероид „Trenabol“. Други 250 ампули са с надпис „Аndro“, а 80 ампулите са с надпис „Boldebal“. И трите медикамента са предназначени за изграждане на масивна мускулатура.

Анаболните стероиди са много опасни за здравето, ако не се приемат по лекарско предписание, както и при продължителна употреба, която води не само до физиологични, но и до психични последици. За случая е съставен акт за митническо нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button