Хасково

БЧК започва курс за спасители на Кенана

Спасители, архивИ тази година Български червен кръст-Хасково ще проведе курсове за обучение и квалификация на водни спасители, съобщават от БЧК.

Той ще стартира с приемен изпит на 26 май от 18 часа на басейна в комплекс „Фантазия“, парк „Кенана“.

Кандидатите могат да се включат в директен курс за открити водни площи и море или директен курс за плувни басейни и водни паркове. Онези, които успешно са завършили курса за плувни басейни, чрез надграждащо ниво могат да вземат участие и в курс за квалификационна степен за открити водни площи и море.

На входно ниво кандидатите трябва да покажат своите знания, че могат да плуват добре. След входното ниво курсистите преминават обучение. То включва усвояване на теоретични знания и практически умения, свързани с водноспасителната дейност и техники по оказване на първа помощ при воден инцидент. Обучението ще приключи със заключителен изпит не по-късно от 30 юни.

Сертификатът, който се издава при завършване на плувния курс е европейски и дава възможност за започване на работа не само по плажовете и басейните на България, но и в ЕС. В курса могат да се запишат навършили 17 г. младежи и девойки, като няма горно ограничение за възрастта. Всяка година ОС на БЧК-Хасково сертифицира около 30 нови водни спасители.

Курсът за спасител на плувни басейни е 221 лв., за открити водни площи и море – 278.80 лв. Надграждащият курс за морски спасител е 122.40 лв.

Изпитни изисквания за приемния изпит за воден спасител на басейн са: 50 м. свободен стил (на гърди) за 55 сек. и 25 м. бруст (без време). За морски спасител те са: 100 м. свободен стил (на гърди) за 1.50 мин. и 25 м. бруст (без време).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
as
as
21.05.2014 0:56 0:56

V UK ne e razresheno, tam trqbva da se kara k*rs. Ne priznavat BCK.

Back to top button