Регион

Пастири: Снаряди от полигона „Корен“ падат на метри от нас

Бомби

Станимир Христов

Снаряди от военния полигон „Корен” изплашиха хората от хасковското село Брягово. Три от бомбите са паднали в полето извън полигона при военно учение вчера на метри от пастир и стадото му. За щастие случката се разминала без пострадали.

Вчера следобед Станимир Христов пасял кравите си на обичайното им място на около 2 километра от село Брягово, докато на десетина километра, на територията на военния полигон Корен имало учение.

БомбиИзведнъж снаряди започнали да свистят около пастира, а два от тях паднали на метри от него.

Станимир се уплашил и побягнал, за да предупреди, че падат бомби, защото досега били намирали само стари и корозирали. Уплашили се и останалите пастири в района.

Днес комисия от полигона е пристигнала на оглед, след като кметът на селото им се обадил, че снарядите са паднали извън полигона.

Два от тях са под земята и за оградени, третият е празен. Въпреки това от пресцентъра на министерството на отбраната заявиха, че такъв инцидент няма и това не са снаряди.

 

 Бомби  Бомби

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Не са, не са....
Не са, не са....
20.05.2014 22:55 22:55

Как ще са ?! Разбира се, че не са !
Това са клечки за уши, не виждате ли?

Гост
Гост
20.05.2014 23:42 23:42

Правилно не са сняряди. Отзад излиза парашут, а желязото продължава полета си и няма взривател. Питам защо не са предвидили траекторията и вероятното место на падане на носителя, което е задължение на ръководителя на стрелбата.

На кой му пука?!
На кой му пука?!
21.05.2014 21:55 21:55

На кой му пука дали има взривател или не? Масата на това немалко парче желязо се увеличава десетки пъти при падане от небето!
Не само че може да убие човек, ами направо и ще си го закопа !

Back to top button