Регион

Мостът над Марица в Любимец вече е отворен за движение

МостПочти с месец по-рано от предвидения срок, мостът над р. Марица в Любимец е готов и отворен за движение, съобщават от общината.

По договор, ремонтните дейности трябваше да приключат в края на юли, най-късно началото на август, но в следствие на упоритата работа на всички институции, той вече функционира.

„В обновяването на съоръжението са използвани само висококачествени материали. Два от свързващите сегменти са изцяло подменени, възстановиха се връзките на моста, разшириха се тротоарните конзоли и се поставиха нови парапети и двойно укрепващо омекотяващо звено (мантинела).

Към най-горния пласт на асфалта е включена полимерна съставка, която значително подобрява качеството. Така се получава полимодифицирана свръзка и на практика това е вечно“, каза Павлов, управител на „АБ-ОРС Инфраструктура“.
Всички кабели, които преминават през съоръжението са въведени в тротоара, за да не пречат на движението.

Впечатление прави и осветлението на моста. Монтираните енергоспестяващи лампи, които внасят допълнително удобство и естетика на обновената отсечка, са по настояване на общината.

Въпреки че измина повече една година от затварянето на съоръжението, нито за миг не е прекъсвала работата по него. Голяма заслуга по придвижването на необходимите разрешителни и документи има и ръководния състав на администрацията, който ежедневно наблюдава работата на обекта и участва в работните срещи между АПИ, фирмата изпълнител и строителния надзор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
,
,
22.05.2014 9:18 9:18

Добре, че всяка година има избори – дай боже да се множат. Че без тяяях, мост щеше да има на кукуво лято.

Back to top button