Хасково

Малево и Войводово с музеи на битови предмети

ИлюстрацияЖителите на хасковските села Малево и Войводово готвят откриването на музейни сбирки на битови предмети, съобщи за Haskovo.info социалният работник във фондация „Х&Д Джендър перспективи“ Кристина Йорданова.

Тя разказа, че хората вече са събрали доста предмети, като сега тече подготовката на помещенията, където ще бъдат подредени експонатите.

Идеята се е родила в рамките на инициативата „Да разрешим проблемите си заедно“. В двете села има групи за взаимопомощ, на които експертите от фондацията съдействат за разрешаването на различни проблеми, които не се отнасят само до домашното насилие.

Йорданова посочи, че хората са приели радушно идеята за музейните сбирки, а инициатори са наставниците на групите за взаимопомощ. Този във Войводово ще бъде разделен на три части: българска, турска и ромска, защото там има представители на тези етноси.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button