Хасково

Разпитват свидетели по делото за подкуп срещу митническата смяна

ДелоДнес в Хасковския окръжен съд бе даден ход на делото срещу деветимата подсъдими за пасивен подкуп митничари от „Капитан Андреево“.

Обвиняеми тук са: Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлеменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров. Обвинението им е повдигнато от Софийска градска прокуратура.

В началото защитниците на Сюлеменчев възразиха срещу даването на ход, защото в делото никъде не фигурират протоколи за изземване на 10-доларова банкнота. След съвещание обаче съдът отхвърли това искане.

На днешното съдебно заседание се явиха 11 свидетели, които предстои да бъдат разпитани.

Постъпи и доказателствено искане, прието от съда, за следващото заседание да бъде призован и разпитан като свидетел Румен Митев, който през юни 2010 г. е бил началник на ГКПП „Капитан Андреево“.

Haskovo.info припомня, че митничарите бяха задържани на 30 юни 2010 г. при операция „Граница“, в която участваха ГДБОП, отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Гранична полиция. До акцията се стигна след сигнали на шофьори преминаващи през пункта, в които се твърдяло, че на границата се искат подкупи. Разработката е продължила повече от месец и при нея са използвани специални разузнавателни средства.

Делото бе внесено в Хасковския окръжен съд през декември миналата година. То бе върнато на прокуратурата зарази процесуални нарушения. Държавното обвинение протестира връщането пред Апелативен съд Пловдив. Магистратите там се произнесоха, че обвинителният акт е коректен и делото трябва да се гледа.

Дело  Дело 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
обиден
обиден
22.05.2014 13:06 13:06

Алооо хасково инфо защо не пишите за обесеното циганско момче в село поповец

Back to top button