Хасково

223 780 от област Хасково избират Европейски парламент

РИК - Хасково223 780 души са избирателите от област Хасково, които имат право на глас на изборите за Европейски парламент, които ще се проведат на 25 май в страната. Данните са към 13 май, съобщиха за Haskovo.info от Областна администрация.

В региона ще бъдат разкрити 463 секции, от които 2 подвижни – в Минерални бани и Любимец.

Секции ще има и в хасковския арест, в МБАЛ – Хасково, в белодробния диспансер в Болярово и Дома за стари хора в местността Кенана край Хасково, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Венелин Челебиев.

До този момент в РИК са постъпили 6 жалби. Три от тях са от кмета на Димитровград Иво Димов. Първите две са за разлепени плакати на ГЕРБ на територията на местната болница и на фасадата на общинска сграда. И по двете жалби РИК – Хасково е указал на Иво Димов да разпореди премахването на агитационните материали.

РИК - ХасковоТрета жалба от градоначалника на Димитровград е за извършване на предизборна агитация по време на традиционния футболен турнир в рамките на „Седмица на спорта“, в който единият от отборите е бил кръстен „България без цензура“. Жалбата на Иво Димов е оставена без разглеждане.

Други две жалби са били подадени от Костадин Димов – зам. председател на Обшинския съвет на БСП в Ивайловград. Те са срещу решението на кмета Диана Овчарова да не се образуват секции в селата Орешино, Камилски дол, Розино, с.Конници, с.Меден бук и с.Глумово, тъй като избирателите там са малко на брой и са включени в списъка на подвижната секция. Жалбата на Димов е уважена. Така кметът на Ивайловград е била задължена да разкрие секции във въпросните 6 села. От представената от администрацията справка за броя на избирателите става ясно, че имащите право на глас в с. Орешино са 33, в с. Камилски дол – 47, в с. Розино – 31, в с. Конници – 52, в с. Меден бук – 48 и в с. Глумово – 16.

По шестата жалба РИК – Хасково ще се произнесе днес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button