Хасково

След скандал: сцепиха главата на медсестра в Детско

МедсестраСъс спукана глава е медицинската сестра в Детско отделение при МБАЛ „Хасково“ Даниела Мителман след разразил се вчера скандал.

По обяд 58-годишната медсестра поставяла инжекции на няколко малки пациенти, когато забелязала, че майката на едно от тях – ромка на 22 г., е в съседната стая. „Попитах я защо е там, тъй като режима в отделението е затегнат заради опасност от вътреболнична инфакция. Тя ми отговори, че обядва и си приказва с друга майка. Казах й да се върне в стаята си и чух, че тя нещо измърмори зад мен“, сподели за Haskovo.info Мителман, която е в отделението от година и половина.

След това медсестрата чула забележка на майката да прави и д-р Кръстева, на което ромката също реагирала с мърморене.

„Отново я видях в коридора с чинията, пълна с манджа. Завъртях я да си влезе в стаята. В този момент се препънах на прага и тогава усетих удар по главата си. Бях залята с манджата, веднага не видях кръвта, но целите ми дрехи в последствие бяха окървавени“, сподели пострадалата медсестра.

Мителман има един шев на главата си, а ромката е разпитана в полицията.

Медсестрата предложи в отделението да бъде поставен паник бутон. „На нощтните смени сме 3 сестри, санитарка и лекар. Има много агресивни и пияни хора, които тропат по вратата на отделението в 4 часа сутринта“, обясни жената. Тя сподели, че има 20-годишен стаж като медсестра, включително и 2 г. в психиатричната болница в Раднево, но никой до сега не й е посягал така.

Днес Даниела Мителман чакаше пред Съдебна медицина за да си изкара медицинско и да съди нападателката си.

Медсестра  Медсестра 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

12 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
скинар
скинар
24.05.2014 15:33 15:33

циганите на сапун и вън от бг не плащат усигуровки а се лекуват.

poli
poli
28.05.2014 11:43 11:43

В детско отделение са доста груби с децата и родителите.Доста са арогантни и надменни там.Няколко пъти ми се е налагало да бъда там много е мизерно и мръсно макар че преди няколко години правиха ремонт.Това е България

pipi
pipi
25.05.2014 13:13 13:13

на запад всички са равни .Била съм свидетел в Англия как при грубо отношение на пациент доктор и сестра се опитват да успокоят пазиента а не да го избутат навътре с грубост
Убедена съм ,че сестрата е предизвикала циганката с блъскане и груб език мислейки да приложи похвати от психото където е работила.
Колкото до това кой плаща и не плаща всеки гражданин трябва да има достъп и то безплатен до здравеопазването без значение пол, раса,наклонности и г.н поне в европейския съюз е така-
За съжаление ние българите не се научихме,че не сме идеалът на века и подценявайки всичси и всичко като идем в чужбина очакваме всички да ни се кланят,но за съжаление реалността веднага ни приземява ….хиляди примери мога да дам за англия как нашеци от превземки зачват да се държат точно като циганите и се опитват да точат държавата със социални помощи .

pipi
pipi
25.05.2014 13:05 13:05

Интересна логика на повечето уж интелигентнти…първо до скинар зиганите на сапун,но при хитлер всички различни попадали в един кюп това означава и,че теб няма да те подмине дезинфекционният материал.
Колкото до отнощението по отделенията,при малък достъп в болница останах с впечатлението,че повечето сестри са на ниво основно образование с нисък интелект на отношение 99 процента от тях трябва да минат к*рс по етично държане.
Да бягат на запад ,но от опит смея да твърдя ,че едвали ще подбират кой е циганин кой е индиец

Петра
Петра
25.05.2014 1:59 1:59

Вижте аз не знам колко им плащат за нощна смяна, но аз съм българка която си плаща редовно данъци здравни осигуровки и всичко останало.И аз също съм против циганите. Защото вече ми писна,циганката цял ден щрака с пръсти и като отиде в магазина пълни чантата по добре от мен а аз се трепя цял ден на работа и накрая едвам свързвам двата края .Циганите били абонирани за отделението, добре разбирам ги и много им съчувствам, но защо и към нас българите се държат по същия начин.Каква вина имат нашите деца и защо ние родителите трябва да търпим това отношение.

аааааааааааа
аааааааааааа
25.05.2014 0:59 0:59

АМИ НЕКА СПРАТ ДА ПРИЕМАТ ЦИГАНИТЕ В БОЛНИЦИТЕ!

Анонимен
Анонимен
24.05.2014 22:00 22:00

Деян Динев, срамота е да сте толкова неграмотен! Срам!!! Как искате да бъдете уважавана медия, когато не предлагате качество?! Пък и грамотността на роден език е въпрос и на себеуважение.

Анонимен
Анонимен
24.05.2014 22:00 22:00

Деян Динев, срамота е да сте толкова неграмотен! Срам!!! Как искате да бъдете уважавана медия, когато не предлагате качество?! Пък и грамотността на роден език е въпрос и на себеуважение.

Атака
Атака
24.05.2014 20:52 20:52

БРУТАЛНО Е ТОВА , КОЕТО СТАВА В ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА !!! ПЕТРА Е МНОГО ДАЛЕЧЕ ОТ РЕАЛНИЯ СВЯТ – ТЕЗИ ХОРА – В ДЕТСКО ОТД- ВСЕКИ ДЕН ЛЕКУВАТ ТАЗИ РОМСКА ПАПЛАЧ И ПРАВЯТ ЧУДЕСА , ЗАТОВА ЩЕ БЯГАТ НАШИТЕ КАДРИ НАВЪН – ТАМ ЩЕ БЪДАТ ПО-ДОСТОЙНО ОЦЕНЕНИ !!! ТУК НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ГАВРЯТ С КВАЛИФИЦИРАНИЯ ТРУД НА ПЕРСОНАЛА….КОЙТО СЕ ПАЛИ ОТ ПОДОБНИ ТЕМИ ДА СИ ГЛЕДА ПРАВИЛНО ДЕЦАТА , ЗА ДА НЕ СТИГА ДО ЛЕЧЕНИЕ В ДЕТ.ОТДЕЛЕНИЕ –ОБИДНО Е !!! СТАВАМ С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН В БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПО-ГОЛЯМ РАСИСТ ………. ДА ЦИГАНИТЕ НА САПУН – ХИТЛЕР И Т.ЖИВКОВ ИМ БЯХА ХВАНАЛИ ЦАКАТА – БЯХА ПО-НИСКИ ОТ ТРЕВАТА !!!!!!!!!!!!!!

do petra
do petra
24.05.2014 16:29 16:29

И аз съм лежала в това отделение с детето си госпожо ри не мога да се съглася с вашата позиция .Правят каквото могат според възможностите си лКолко мислите им плащат за нощна смяна ? преди няколко години беше левче .Вие бихте ли се справили с децата от домовете р нечии ромски деца окито са там абонати и правят каквото си искат за тез пари ?Никои не заслужава такова отношение.Циганката на съд

петра
петра
24.05.2014 16:15 16:15

Не че защитавам нападателката, не не познавам и медицинската сестра,но отношението в детско отделение е направо брутално.Даже немога да намеря точната дума с която да ви опиша начина по който се отнасят с пациенти и родители.Това е безобразие те са там, за да се грижат за здравето на нашите деца, ние имаме даваме заплатите,а те се държат с нас като се някакви отрекли.Случилото се не ме очудва.Извинявам се предварително за допусната грешка но тази тема много ме разпалва тъй като съм го преживяла.Дано на никой не му се налага да посещава това или което и да е друго отделение.

ани
ани
08.04.2015 14:50 14:50

В детско отделение бяхме с детето първо още като ни приеха трябваше да и сложат абокат,горката недоучила се сестра неможа да разбере ,че иглата не е във вената:-) 🙂 🙂
след което детето и го каза като аз си мълчах,но те казаха майката да излезе.Гледах отстрани поне 10 опита:-) 🙂 🙂 като накрая дойде друга сестра и от първия път и сложи абоката.Забележките към детето бяха груби от рода на;ти много знаеш;майкати щот е тука затва говориш и т.н.Храната на детето беше ужасна някви буламачи които се водят ,че са в определена диета с два пръста мазнина и запръжка,а уж трябваше да бъде на диета лека без мазнини.Проверяват чанти най нахално недават дори ножче за белене на ябълки.Не можаха да я излекуват и да изпишат дори домашно лечение въпреки ,че тя бе още болна.Пълен ненормале ужас са всички:-) 🙂 .Ако можех да избирам не бих лежала с детето повече в това отделение

Back to top button