Хасково

Люси подреди изложба в памет на баща си Ованес Ованесян – Ончо

ИзложбатаИзложба в памет на известния хасковски фотограф Ованес Ованесян – Ончо подреди дъщеря му Люси. Десетокласничката от ПМГ – Хасково представи както негови, така и свои снимки, които подреди в Дома на арменската общност в Хасково.

В началото на май той щеше да навърши 52 години и решихме, че този месец е подходящ да направим изложбата, която открихме официално на 24 май“, разказа пред Haskovo.info Люси. Освен това Ончо много е искал да направи изложба, но това така и не се е случило.

ИзложбатаЕкспозицията включва 40 снимки и няколко албума за разглеждане. Част от фотосите, включени в изложбата, са на Люси – предимно пейзажни, а останалите са на баща й от периода, в който е следвал фотография и след това, когато е започнал да се занимава професионално. „В албумите могат да се видят основно мои портрети, които татко е снимал„, допълни Люси.

Ованес Ованесян е кореняк хасковския. Завършил е Техникума по фотография и полиграфия „Юлиус Фучик“ в София. Дълги години е работил като фоторепортер. Занимавал се е с дигитална фотография и фотокерамика. По-късно станал фотограф на свободна практика. Неговият баща Артин Ованесян също е бил фотограф. Ованес Ованесян е предал голяма част от знанията и на своята дъщеря Люси, за която фотографията е хоби. Самата тя е гордостта на баща си и не престава да го доказва. Десетокласничката е една от шестимата стипендианти на великобританска фондация и следващата учебна година ще учи в Англия.

Колегите на Ончо казват, че той е имал специфичен усет към красотата, а неговото естетическо кредо е създавало образи, пълни едновременно с фантазия и реализъм. Ованес Ованесян почина през 2013 година след тежко боледуване.

Изложбата Image
Изложбата Изложбата
Изложбата Изложбата

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button