Регион

Аниматори посрещат туристи в Маджарово

ИлюстрацияАниматори посрещат организирани групи и индивидуални посетители в Природозащитния център „Източни Родопи“ в  Маджарово в  най-активния  сезон , който продължава до октомври. Идеята е на Българското дружество за защита на птиците.

Доброволците са избрани сред кандидатите заради владеенето на английски, добрите комуникативни умения и познаването на птичия свят, обясни Николай Терзиев, експерт в БДЗП.

Младите аниматори идват да трупат опит в Маджарово за период от две седмици. Преди да станат гидове, те преминават през  еднодневно обучение. Организаторите покриват разходите им за нощувка и храна.

Аниматорите водят посетителите в интерактивната изложба за  биоразнообразието на Източните Родопи и лешоядите, която наскоро беше обновена, и по пътеки, откъдето се разкриват неповторими  гледки. На желаещите се предоставя оптична техника за наблюдение на птици, за децата се организират  образователни игри.

Сред многото ученически групи, дошли в Маджарово да се любуват на природата, бяха и тези от хасковските училища „Любен Каравелов“ и „Св. Климент Охридски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button