Хасково

На 1 юни хасковските майки протестират срещу социалната политика на държавата

Протест на майки пред община ХасковоНа 1 юни хасковските майки ще протестират мирно пред сградата на Общината. Те се организират  в социалната мрежа като до този момент 50 човека са заявили, че ще присъстват.

„Протестът не се организира и не се финансира от никоя политическа сила. Всеки, който желае нека да дойде и изрази своята воля.“, призовава администраторът на групата във фейсбук Ростислава Жекова. Началото на протеста е от 11 часа. Така хасковските майки ще се присъединят към националния протест срещу социалната политика на правителството по отношение насърчаването на раждаемостта и спокойното отглеждане на децата.

Ето и исканията на майките:

ИСКАМЕ ДЕЦАТА ДА СА ПРИОРИТЕТ НА ВЛАСТТА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ МАЙКА НА ДЕЦАТА СИ, А НЕ МАЩЕХА. В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НИЕ РАЖДАМЕ И ОТГЛЕЖДАМЕ ЕДНИ БЪДЕЩИ ЕМИГРАНТИ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА КАЖЕМ – КРАЙ. ИСКАМЕ ПРАВАТА НИ ДА ОТГЛЕЖДАМЕ ДЕЦАТА СИ ТУК В БЪЛГАРИЯ ДА НЕ БЪДАТ ПОГАЗВАНИ, НЕ ИСКАМЕ РАЖДАЕМОСТТА ДА СТАВА ЛУКС, КАКТО Е В МОМЕНТА. НИЕ РОДИТЕЛИТЕ НЕ ИСКАМЕ НЕОСЪЩЕСТВИМИ НЕЩА.

ИСКАМЕ:
– обвързване на обезщетението за отглеждане на дете до 2 години с МРЗ (минималната работна заплата)
– Обвързване на Детските на 25 на сто от Минималната работна заплата
– семейни помощи за деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството
– Отмяна на ДДС за детски храни, дрехи, обувки, учебници, учебни помагала, книги, лекарства и услуги.
-Законова промяна в сроковете за изплащане на детски надбавки, респективно и за всички помощи, свързани със Закона за семейните помощи за деца – да бъде определена фиксирана дата за изплащането им, която да е до 15-то число на месеца, следващ месеца, за който се дължат, а не както до сега- след 15-то до 30-то число.;
– Размерът на месечната помощ за дете /детските надбавки/ да е еднакъв за всички деца, а не както е заложено – 35лв. за първо, трето и всяко следващо дете и 50 лв. за второ дете.
– Премахване на прага от 350 лв. доход на член от семейството за получаване на месечна помощ за дете. Всяко семейство, отглеждащо дете в България заслужава да получава детски надбавки, независимо от доходите в семейството.
-Здравните и социални осигуровки на родители на деца с трайни увреждания да са за сметка на Държавният бюджет.
-Безплатни помощни средства за деца с увреждания, безплатна рехабилитация два пъти годината или еднократно 3 седмици в санаториум. Достъп на децата с увреждания до учебните заведения, изграждане на рампи и перила. Социална адаптация на децата, създаване на подходящи групи, където децата да учат.

Не делете децата ни, уважаеми, всички те са деца на България имащи равни права. Първо, второ или трето родено в семейството, всяко едно от тях е дете на България. „, призовават майките.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
а
а
27.05.2014 11:33 11:33

Не може да се дават помощи и на богати семейства !!!

1111
1111
27.05.2014 13:12 13:12

не може да се дават помощи и на неграмотни безхаберни родители, които се размножават точно заради парите. ако не се дават на всички, тогава да не дават изобщо. така или иначе, повечето работещи родители не получават помощи за деца, защото превишават подоходната граница. защо да стимулираме раждаемостта на едно определено невежо малцинство?

vfdf
vfdf
27.05.2014 18:18 18:18

трябва закона да се промени и циганите да не са облагодетелствани,трябва да имаш образование и тогава да получаваш, някакви помощи, не както сега всички гадни цигани получават всякакъв вид помощи.на всички децата има са с фалшиви документи и получават по 300-350 лв месечно.заради тях някои от българите ,които имат наистина нужда не получават нищо

ел
ел
27.05.2014 22:48 22:48

Сядайте си на задника, защо бе малоумници не стачкувахте по времето на гербаджиите????????????????????????

Майка
Майка
28.05.2014 9:08 9:08

Допълвам: Безплатни лекарства за деца до 14 г. възраст!

Back to top button