Хасково

Настаняват 24 деца с увреждания за 304 бона в Хасково

Проект24 деца и младежи с увреждания до 29-годишна възраст предстои да бъдат настанени в двата новопостроени центрове за настаняване от семеен тип в Хасково. 4 от децата са за спешно настаняване.

Това ще стане по проект на стойност 304 000 лв., съобщи на пресконференция в кметството Диана Вълчева, ръководител на проекта.

ПроектДецата са от социални институции в цялата страна. Те са подбрани от агенцията по закрила на детето. Принципът обаче е бил да са родени в Хасковско и да имат роднини в региона.

Сега тече период на адаптация на децата, а персоналът към центровете пътува за да се среща с тях. Настаняването им в Хасково ще започне от 1 юли.

Проектът е до 30 април 2015 г. След настаняването на децата финансирането ще е по единния разходен стандарт. След края на проекта пък се очаква това да стане делегирана от държавата дейност.

Най-малкото дете което предстои да бъде настанено в Хасково е на 6 г., а най-големите са на възраст 22-23 г.

Проект  Проект 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
независим
независим
28.05.2014 17:17 17:17

като ги гледам тия женици са си направили женско парти А какво ще излезе от идеята им един господ знае И друго огледах ги всичките Да се вземат в ръце бе нека да отслабнат малко

ugo
ugo
29.05.2014 10:38 10:38

покажете персонала не показвайте тези който нищо не разбират от това което демонстрират.
по стандарт на 8 деца/ 5 са без увреждане и 3 с увреждания/ .а тези лелки приемат 24 деца с увреждания,няма установена възрастова група липсва принципа на равнопоставеност /всички деца по скоро младежи са с увреждания/.на всяко дете младеж отпускат годишна издръжка 7000лева.по 24броя младежи=168000лв+4места спешни28000лв=196000лв
В задачата се пита колко от тези пари ще прибере кмета георги иванов заедно с инстуктираната управителка Невена Желязкова и тези увредени младежи с колко парички ще бъдат обслужвани.успех в решаването на задачата!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button