Хасково

Татяна Лолова и „Дуенде“ в третия ден на театралните празници

ТеатърКритиците казват, че силата на Татяна Лолова е в любовта. Любовта към изкуството и живота. С много любов е зареден спектакълът „Дуенде“, една изповед, която прекрачва и руши бариери, която вълнува и се помни, анонсират за представлението на 29 май от 19 часа от хасковския театър „Иван Димов“.

„Дуендето е сила, а не поведение, то е борба, а не понятие. Един стар майстор – китарист ми каза: „Дуендето не е в гърлото, то идва от петите.“ Това значи, че то не е въпрос на умение, а на истинска, жива форма, на кръв, на древна култура, на създаващо действие. Тази „тайнствена сила, която всеки чувства, но никой мислител не е обяснил“, всъщност е духът на всичко земно…

Появяването на дуендето винаги предполага решителна промяна на всички форми. То дава усещане за съвършено непозната свежест, то прилича на новосъздадена роза, на чудо, и предизвиква накрая един почти религиозен ентусиазъм. Това е мигът, когато се постига едно истинско поетично откъсване от този свят…“, казва Лорка.

Постановката е по текстове на Лорка, Р. Апостолова и др. и е от третия ден на хасковските театрални празници. Режисьор на „Дуенде“ е Съни Сънински, а сценографията е дело на Вечеслав Парапанов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button