Спорт

„Хасково“ се договори с „Любимец“ за стадиона, внасят гаранция за „А“ група

ИлюстрацияФутболният „Хасково 2009“ подписа договор с „Любимец“ за ползване на градския стадион, съобщи за Haskovo.info членът на управителния съвет на клуба Митко Ламбов.

Идеята е ако ремонтът на хасковския стадион продължи и след началото на първенството в „А“ група, което стартира на 19 юли, първите няколко домакинства да се играят в Любимец.

До петък пък „Хасково“ трябва да представи банкова гаранция и документи за произход на парите в БФС, което според Ламбов ще стане факт. По неговите думи минималната сума, с която клубът трябва да декларира, че разполага е 1.2 млн. лв.

Ламбов уточни, че общинската комисия вече е огледала стадиона и сега се прави количествено-стойностната сметка за да се види колко пари ще са необходими за ремонта. 3 от 7-те фирми в България, които изграждат тревно покритие вече са огледали нашия терен и сега ще се избира най-добрата оферта. Лицензионната комисия също е инспектирала спортното съоръжение и е дала своите предписания, които според Ламбов ще бъдат спазени.

Съгласно изискванията за лиценза на стадиона трябва да бъдат монтирани и около 5000 седалки, като всяка една струва по 12 лв. „Бяхме и в Стара Загора за да се запознаем с тяхната организация. За 10 дни свършихме толкова работа, колкото другите правят за 10 г. Всички имаме голямо желание да започнем нормално първенството в елита“, допълни Ламбов. Той уточни, че на 3 юни има Изпълком на футболния съюз, на който ще станат ясни много неща около бъдещето на „Хасково“.

Президентът на клуба Минко Ангелов пък очаква ремонта на стадиона да продължи поне 2 месеца. Според него цената му ще е 200 000 – 300 000 лв. Той допълни, че ще е важно и да се работи по селекцията на отбора, защото и за играчите и треньорите ще трябва да се осигурят пари за заплати и осигуровки. Ангелов допълни, че продължават разговорите с фирми за уреждането на генерален спонсор на клуба.

На пресконференция в София президентът на БФС Борислав Михайлов съобщи, че максималният брой отбори в „А“ група ще бъде редуциран до 12, а в „Б“ ще се състезават 16 тима. Решението ще бъде взето до 31 май и ще бъде обявено след Изпълкома на БФС на 3 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
istinski i mnogo haskovski fen
istinski i mnogo haskovski fen
28.05.2014 19:17 19:17

haide haskovo,ma4kaite i v a-grupa,vie mogete,a nie fenovete shte palnime novijat stadion i shte vi podkrepjame mnogo!!!!!haskovoooooooooo!!!!!!!!!!!!!

mnogo haskovski fenove!!!!!!!!
mnogo haskovski fenove!!!!!!!!
02.06.2014 0:58 0:58

samo haskovoooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button