Хасково

Вече дават без чакане винетните стикери за инвалиди

Винетки, архивАгецнция „Социално подпомагане“ вече ще раздава безплатните винетни стикери на инвалиди веднага. Промяната е регламентирана в Наредбата, която уреждаща реда и условията  за получаване на безплатни винетки и влиза в сила от 1 юни.

Така лицата с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или децата с вид и степен на увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст ще получават стикерите в момента на подаване на заявленията след проверка от страна на социалния работник в базата данни на ГРАО, уточни шефът на РД „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов.

По думите му досега тази проверка се е извършвала на всеки 15 дни.

Другото облекчение, въведено с промяната в Наредбата облекчава режима на подаване на заявления за безплатни винетки от упълномощени лица. Според последните промени не е необходимо те да представят лична карта на лицето, което има право на стикер, а само собствената си лична карата, уточни Манахилов.

Друга промяна, която ще влезе в сила от началото на следващата година е, че заявления за получаване на винетки ще могат да се подават и по електронен път.

Към края на април 4762 лица от областта са подали заявления за получаване на безплатни стикери. 32 от тях не са получили одобрение, тъй като не отговарят на условията. Най-честите причини за отказ са свързани с мощността на автомобила и това, че е закупен на лизинг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button