Регион

Любимец ще благоустроява местност край Йерусалимово

ИлюстрацияПловдивска фирма изготвя проект за паркоустрояване и благоустрояване в местността Начева кoрия в землището на с. Йерусалимово, община Любимец.

На площ от близо 100 дка  предстои изграждането на алейна мрежа, две арт зони за изработване на скулптурни фигури и малки пластики, места за краткотрайна почивка. Предвиден е и паркинг за автобуси и леки коли. Шест пътеки ще водят туристите към интересни скални образувания, които ще бъдат оградени с жив плет. Посетителите ще могат да се любуват на природните дадености в местността Бакърлия, обявена за  защитена през 2001 г. Нови дървесни видове, храсти и тревни площи ще обогатят пейзажа.

Идеята на община Любимец е новият туристически обект да влезе в маршрутите в сакарския край, където Йерусалимово носи името си повече от век.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Цонка Каснакова
Цонка Каснакова
19.08.2015 10:30 10:30

Районът е божествено красив. Браво за решението на Община Любимец!

Back to top button