Хасково

Индонезийският посланик покани хасковските бизнесмени на търговско изложение

Посланикът на ИндонезияПокана да участват в най-голямото търговско изложение в Индонезия отправи индонезийският посланик н.пр. Бунян Саптомо към местните бизнесмени. Той бе на посещение в Хасково по покана на Хасковската търговско – промишлена палата.
Трейд Експо Индонезия ще се проведе в Джакарта през октомври. Тази година там се очаква над 2 000 изложители. За сравнение миналата година те са били 1 511. Изложението е било посетено от 9343 бизнесмени. Българските представители са били 19, но хасковско участие не е било регистрирано.

„На това търговско изложение е възможно да осъществите връзка със стотици бизнесмени. Ако сте износители може да намерите партньори в Индонезия“, каза н.пр. Бунян Саптомо.

По думите му Индонезия е страна с голям потенциал. Като предпоставка за това е големината на страната. „Това е най-голямата държава – архипелаг в света, което ни осигурява богатство о природни ресурси. Населението на Индонезия е 240 милиона души. Предлагаме и голям пазар.“, каза още посланикът на Индонезия. Според статистиката през 2013 година Индонезия е внесла 3 млн.т. жито и 2 млн.т. соя.

„Икономиката на Индонезия расте. Имаме национално планиране, което помага да постигнем целта си.  Средния ръст на брутния ни икономически продукт е между 5 и 6 процента. Индонезия е десетата най-голяма икономика в смета“, допълни н.пр. Бунян Саптомо. Той подчерта, че към момента България е четвъртият по големина партньор на Индонезия на Балканите след Турция, Гърция и Румъния.

Н.пр. Бунян Саптомо допълни още, че в Индонезия се произвеждат основно 10 вида експортни стоки – текстил, електроника, каучук, палмово масло, дървесина, обувки, автомобили и части за тях, скариди, какао и канцеларски материали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button