Хасково

Ученици от „Рилски“ с отличия от международно и национално състезания

Иван РилскиУченици от ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково се завърнаха с отличия от национално и международно състезания.
Четвъртокласничката Тереза Стефанова и шестокласничката Красимира Петрова са класирани за Националното лингвистично кенгуру, което ще се проведе на 7 юни в София.

Седмокласниците Росица Минева и Анжело Желязков пък получиха максималния брой точки от Международното състезание „Hippo“. То се проведе едновременно в 6 държави на Балканския полуостров. Росица и Анжело обаче не успяха да заминат за Италия за финалния кръг на състезанието, тъй като по показател време не са били сред първите.

Въпреки това днес ръководството на ОУ „Св. Иван Рилски“ награди призьорите от двете състезания.

Иван РилскиМеждународното състезание Hippo се организира от Пиърсън Лонгман общността, в която хасковското училище членува.  Както Haskovo.info вече писа това дава възможност на преподавателите от школото да получават методическа подкрепа от общността.

Първата национална конференция на Пиърсън Лонгман общността се проведе преди дни. В нея взеха участие трима учители от ОУ „Св. Иван Рилски“. Лектор на форума бе д-р Джон Колик, който е старши консултант по образованието за Промитиън – най-големия в света производител на образователни интерактивни технологии. Според д-р Джон Колик най-важно е обучението на преподавателите, самите те да бъдат наясно с новите технологии.

Иван РилскиСпоред него методът на обучение на бъдещето е споделянето на знанията в социалните мрежи. Така се постигало органично отглеждане на знания онлайн от група хора и по този начин и учителите си създават собствено портфолио. Според Колик е мит, че съвременните деца са родени с технологиите, а възрастните са емигрантите дошли в този свят с остарелите технологии. Според консултанта по образованието за Промитиън, именно неговото поколение е създало компютрите, а сегашните младежи се възползват от тях, т.е. те са само потребители.

Според Колик учителите трябва да предпазят учениците от консумирането на готова информация от Интернет. По думите му типичната грешка „copy – paste“ спира формирането и развитието на критическото мислене при учениците. Той смята, че преди да се дадат технологиите в ръцете на учениците,  учителите трябва да се замислят за комуникация, креативност и критическо мислете, т.е. на първо място да не се поставят новите технологии, а методиката.

Иван Рилски Иван Рилски
Иван Рилски Иван Рилски
Иван Рилски Иван Рилски

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button