Хасково

Хасковската болница с номинация за „Златна ябълка“

ИлюстрацияМБАЛ „Хасково“ е номинирана от Националната мрежа на здравните медиатори за годишните награди за принос към живота и благосъстоянието на българските деца „Златна ябълка“ в категория „Болница“, съобщи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков.

На 9 юни в Столичния куклен театър ще се проведе церемонията по връчването на наградите.

Наградите „Златна ябълка“ са годишни награди за застъпничество и защита правата на децата. Целта им е да популяризират необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощряват добрите практики във всички сфери на детския живот.

По покана на директора на болницата д-р Славчо Близнаков от началото на 2012 г. насам в Детско отделение и АГО почасово работи здравният медиатор от община Хасково Сема Асенова. Причината за това е, че в болницата често възникват недоразумения и конфликти между персонала и родителите на деца от ромски и турски произход. Най-честа причина за възникналите проблеми е оплакването на майките, че лекарите и сестрите не им дават достатъчно и достъпна информация за изследванията, заболяванията и нужните грижи.

В резултат на работата на здравния медиатор драстично намаляват случаите на преждевременно прекъсване на лечението на деца, пада и напрежението в отделенията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button