Хасково

Доброволци от Езиковата зарадваха децата от дом „Асен Златаров“ за 1 юни

ДомДесетина доброволци от ГПЧЕ „Асен Златаров“ зарадваха децата и младежите от хасковския дом „Асен Златаров“ в навечерието на 1 юни – Ден на детето.

Гимназистите подариха на домуващите сладки лакомства и играха с тях тенис на маса и федербал. Заради дъждовното време игрите се състояха в залата на дома. Доброволците обаче се ангажираха да се върнат отново с подобряването на метеорологичните условия.

ДомПсихологът в Езиковата Катя Стоева обясни, че доброволческата група на гимназията е сформирана по проект към Националния алианс за работа с доброволци. В групата са 20 ученици от 9 и 10 клас, които наскоро са преминали обучение в доброволчески умения. Стоева, която е координатор на проекта, посочи че работи съвместно със своята колежка от хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Красимира Дамянова. През септември се очаква да бъде реализиран още един проект.

„Най-доброто което можеш да дадеш на друг човек е част от собственото си време, това е безценно. Целта ни е да научим децата на ценности, които напоследък изчезват. Децата в домовете са тежки групи, защото те може да са облечени, но имат проблеми в социалните умения. Нашата задача е да ги научим и да им помогнем с игри, контакти и безконфликтно общуване“, заяви Стоева. Днес тя остана доволна от резултата при първата среща на гимназистите с децата от дома, защото между тях бързо се появи контакт.

В дом „Асен Златаров“ се отглеждат 30 деца – 20 момчета и 10 момичета на възраст от 7 до 18 г. Сега те имат най-голяма нужда от гуменки, маратонки и джапанки, обясниха от дома.

На 29 юни всички домуващи заминават за екоцентър „Родни простори“ в Приморско, където ще останат до 9 юли. През юли или август всички традиционно ще отидат за няколко дни и до Трявна. Почивките им са осигурени от дарители.

Дом  Дом 
 Дом  Дом

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Amigo
Amigo
30.05.2014 21:55 21:55

a tova za teq gumenki i maratonki che se nujdaqt hich ne e vqrno.. biwa li taka da lujat

Amigo
Amigo
30.05.2014 21:57 21:57

ai vaRI RAZBERI KOI E TOQ AMIGO

Back to top button