Хасково

Дъщерята на Георги Сапунаров с плакет от общината за 100-годишнината

КонцертДъщерята на Георги Сапунаров, Стоянка Бакалова получи тази вечер плакет от община Хасково.

Това стана в началото на празничния концерт по случай 100-годишнината от рождението на патрона на хасковското тракийско дружество в читалище „Заря“. Плакетът й бе връчен от секретаря на общината Атанас Димитров. Бакалова излезе на сцената със сина си Антоан, който поздрави публиката със стихотворение.

КонцертДъщерята на Сапунаров получи и плакет от тракийското дружество, каквито се дадоха още на Кирил Бакърджиев, получен от дъщеря му Мария и на Димитър Назъров.

Поздравителен адрес от областния управител прочете главният секретар на областна администрация Добрин Парнаров. За празника тракийци получиха още много поздравителни адреси от страната и чужбина.

В началото на концерта за живота и делото на Георги Сапунаров разказаха председателят на тракийското дружество Кирил Сарджев и членът на управителния съвет в него д-р Красимира Узунова.

Публиката веселиха Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“, основан от Сапунаров през 1960 г. и фолклорна група „Тракийска дъга“.

 

Концерт  Концерт 
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт
 Концерт  Концерт

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button