Хасково

70 литра дъжд на квадратен метър за 48 часа в Хасково, наводни се складовата зона

ИлюстрацияБлизо 70 литра дъжд на квадратен метър се изсипаха през последните 48 часа над Хасково, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория в областния град.

От вчера сутринта до 8 часа днес количеството на валежите е около 20 литра на квадрат. За предното денонощие обаче валежът е 50 литра на кв. м., което се отчита от метеоролозите като сериозно количество в рамките на два дни.

Днес валежите продължават. Хасковските метеоролози уточняват, че те ще са краткотрайни и локални. Официални данни за градушка в последните дни няма, но неофициално град е превалял в района на с. Крепост.

Въпреки голямото количество дъжд от областната противопожарна служба съобщиха, че се е наводнила единствено складовата зона в Хасково, която е била отводнявана вчера.

През изминалото денонощие пожарникарите са гасили и запалена тераса на къща в хасковското с. Малево. Причината за пожара е небрежност при боравенето със скара, която е подпалила шкаф. Огнеборците са успели да потушат огъня и да спасят къщата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button