Регион

Засадиха дърво и пуснаха бели гълъби за Първи юни в Любимец

ПразникС много игри, весел смях, стихове, песнички и танци, премина детския празник Първи юни в двете детски градини „Рай“ в Любимец, съобщават от кметството.

Малчуганите искрено се забавляваха под звуците на детските песнички, демонстрираха танцувални учения и влизаха в различни роли на приказни герои. Забавният сценарий и доброто представяне развеселиха родители и гости, които присъстваха на празничната програма.

Децата в ЦДГ „Рай“ 2 отпразнуваха три празника в едно – Първи юни, Световният ден на околната среда – 5 юни и кръщаването на първа група от градината – „Бонбончета“. Всяка групичка се представи със свой репертоар, но всички бяха обединени около идеята да се опазва околната среда, да се засаждат цветя и дървета, да не се пали огън, да се пести водата и т.н. Затова и празникът премина под името „Една земя – едно бъдеще!“.

Специален гост на тържеството бе кметът Анастас Анастасов, който през цялото време се забавлява с артистичните умения на децата. Той стана кръстник и на малките „Бонбони“ и ги зарадва с огромен подарък, който включваше различни пособия за провеждането на учебни занятия, а на всяка една група даде по една голяма торта за празника.

В духа на празника Анастасов, заедно с учителки от градината, засади дръвче в двора на детското заведение, символ на доброто бъдеще и вечността, а след това две дечица пуснаха във въздуха бели гълъби – символ на мира.

Празник   Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button