Хасково

2000 таланти от 9 държави на етнофеста в Баните

ФестивалБлизо 2000 деца от различни региони на България и участници от Полша, Хърватия, Молдова, Румъния, Турция, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина мерят талант на 14-ия детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа!“.

Фестът се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, със съдействието на община Минерални бани. Той се провежда по повод 1 юни – Международен ден на детето, и бе открит днес от вицепрезидента на КНСБ Валентин Никифоров.

Свои изпълнения в етнофестивала ще представят 85 групови и 40 индивидуални изпълнители. Те ще бъдат оценени от авторитетно жури, а на 1 юни от 16.30 ч. номинираните изпълнители ще участват в зрелищен гала-концерт.

За първи път тази година са организирани и съпътстващи събития, които ще протекат паралелно с концертната програма. Една от атракциите за жителите и гостите на Минерални бани ще бъде кулинарното шоу на шеф Пеньо Иванов „Пъстра трапеза“, което ще представи традиционни български ястия и занаяти. За децата е организиран и пленер (рисуване под открито небе), както и други забавни и в същото време културно-образователни дейности.

Инициативата за провеждането на етнофестивала се подкрепя от общинското ръководство, начело с кмета Мюмюн Искендер, от Министерство на труда и социалната политика, от Синдиката на българските учители – КНСБ, от други синдикални федерации, от предприятия от страната и региона, от хотелиери от общината.

 Фестивал Фестивал 
 Фестивал  Фестивал
 Фестивал  Фестивал
 Фестивал  Фестивал

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button