Регион

„Пясъчна котка“ с бойно кръщение в Израел и Мексико показаха в Димитровград

ВоенниБрониран боен джип „Sand cat“ – Пясъчна котка, на въоръжение в Българската армия бе изложен днес на димитровградския пл. „България“.

ВоенниЗащитеното многоцелево превозно средство се използва от Военна полиция и е израелско производство. То е тествано при бойни действия в Израел и в нарковойните в Мексико, обясниха военните. Използва се за широк спектър от миротворчески мисии в градски и отдалечените райони и при помощ при катастрофи, аварии и природни бедствия. Пясчната котка осигурява защита от мини и е с интегрирана система за оцеляване, включваща различни технологии от последно поколение. Чрез дистанционно управляема оръжейна система позволява водене на наблюдение и стрелба денем или нощем от оператор, намиращ се защитен в корпуса на машината.

Пясъчната котка пристигна във връзка с общинската инициатива „Виж кой ни пази“ от програмата за 1 юни Ден на детето. На площада освен бойни джипове имаше БТР, пожарна, патрулка и линейка. Малчуганите с любопитство огледаха всяка една от машините, като имаха възможност да си сложат каска, бронежилетка и да хванат автомат.

В същото време по пешеходната алея бяха разположени 5 арт-ателиета и два детски къта, имаше театър, фокуси и много танци. В киноложкия център в парк „Марица“ пък се проведе конкурс „Дете с куче“.

Военни   Военни
 Военни  Военни
 Военни  Военни
 Военни  Военни

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бивш воеен
Бивш воеен
02.06.2014 11:10 11:10

Точно на тоя празник ли трябва да занимават децата с военщина???!!!

Back to top button