Хасково

Разбиха група изнудвачи, завлякла свекър с 9 бона, тарторът Божидар остава в ареста

СъдКриминалисти на РУП-Харманли задържаха 25-годишният Божидар Огнянов от Харманли за изнудване, съобщават от полицията.

Установени и задържани са и двамата му помагачи, на които е определена мярка от прокуратурата „парична гаранция“ от по 1000 лв.

Сагата на мъжа, който потърсил съдействието на полицията на 10 май започнала през месец март тази година. По думите му, през тези месеци по телефона го притеснявали трима непознати мъже. Те твърдели, че са отвлекли 22-годишната му снаха, която работела в Германия, и че ще я пуснат ако плати.

СъдМъжът се съгласил и така започнало нескончаемото плащане, достигнало до 7000 лева и 850 евро. Едва когато разбрал, че независимо от това колко плаща, изнудването ще продължи, човекът потърсил помощ в полицията. Той обяснил, че семейството не поддържало връзка – факт, който явно бил известен и използван от непознатите.   Веднага били предприети оперативни действия, а сформираната група от криминалисти изчакала поредното обаждане, осъществено на 30 май около 10 часа, когато непознатите поставили поредните си искания за още 2000 лева и били уговорени часът и мястото на срещата.

Така в хода на проведените под ръководството на прокуратурата оперативни действия, в момент на получаването на белязаните банкноти, е задържан 25-годишният Божидар. Малко по-късно са установени и помагачите му  – Димо Венциславов на 22 г. и Христо Иванов на 25 г. също от Харманли.

Днес се гледа и мярката на Огнянов в Хасковския окръжен съд. В залата стана ясно, че за залавянето на групата са били използвани и специални разузнавателни средства. Божидар обясни, че свекърът сам поискал да намерят снаха му и дал пари и снимки. Той се разрида пред съда и поиска да бъде освободен при бременната си с третото им дете съпруга. Съдът обаче остави Божидар Огнянов в ареста с постоянна мярка задържане под стража.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ТТ 7.62
ТТ 7.62
02.06.2014 21:03 21:03

Да е*а и брикета му и за сапун не става,само един 7.62мм.между веждите.

солтарийски
солтарийски
02.06.2014 21:31 21:31

тоя свекър бива ли да е толкова голям глупак Може ли да вярва на тия мангали Трябвало е веднага да сигнализира в РПУ ЕЙ много глупаци има в тая държава нямат свършване

Back to top button