Регион

1500 изпълнители на фестивала в Свиленград

ФестивалНад 1500 изпълнители от България, Албания и Турция са заявили участие в IX Международен фолклорен фестивал „Песни и танци без граници“ в Свиленград, съобщават от общината.

Фестивалът ще се проведе от 6 до 8 юни. В три конкурсни дни ще се представят танцови състави, ансамбли, групи за народни песни, народни хорове, колективи за традиционен и обработен фолклор и индивидуални изпълнители. Те ще бъдат оценявани от жури с председател проф. Милчо Василев – ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

Фестивалът ще бъде открит на 6 юни в 10,30 часа в салона на читалище „Просвета-1870“, а в 17,30 ч. ще се проведе дефиле на участниците по централния булевард „България“, което ще завърши с концерт на откритата сцена на площад „14 март“. Награждаването на победителите ще се състои на 8 юни. Освен голямата награда на фестивала, ще бъдат присъдени и шест награди в различните категории, осигурени от община Свиленград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button