Хасково

Синдикалисти от Бангладеш впечатлени от условията на труд в Хасково

СиндикатСиндикалисти от Бангладеш посетиха хасковски шивашки фирми и останаха доволни от условията на труд тук.

Рокея Рафик, изпълнителен директор на организация на работещите жени в Бангладеш и Бабул Ахтер, президент на Бангладешката федерация на работниците в шивашката промишленост и индустрия са в Хасково по международен проект, в който участва и КНСБ. Той е свързан с мултиплициране на достойния труд и живот.

СиндикатРафик и Ахтер заявиха на пресконференция в офиса на КНСБ-Хасково, че в посетените от тях шивашки фирми е достатъчно осветено, а работниците са спокойни. Те обясниха, че шивачките в Бангладеш са третирани като машини, нямат време да отклонят поглед встрани, а производителността им е в пъти повече. Въпреки че профсъюзите там са законни, работодатели уволнявали служители за членство в тях.

Минималната работна заплата в Бангладеш била 53 евро, работната седмица е 6-дневна, в която се работело до 90 часа.

В Хасково с гостите бяха Юлия Симеонова, изпълнителен секретар на КНСБ, Нели Ботевска от международния отдел на КНСБ и Росен Матев от Балканския институт по труда и социалната политика.

След Хасково групата от Бангладеш заминава за София.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
03.06.2014 14:52 14:52

Браво,браво равнис по Бангладеш,да е*а майка ви тъпа…

Ицет Мингала
Ицет Мингала
03.06.2014 15:42 15:42

Бангладеш са стандарт бееее….

Back to top button