Хасково

„Рона“ с първа награда за етно на международния фест в Баните

БалетПрез уикенда хасковският балет „Рона“ участва на 14-я Международен етно фестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“, организиран от КНСБ и БФ „Проф. Д-р Желязко Христов“, където спечели първа награда в направление танци на етно основа.

„Рона“ се представи с богато подбрана конкурсна програма, обхващаща танци в стиловете Боливуд, Фламенко, Джаз, Танцово шоу и Хип-хоп.

След емоционалното си и успешно представяне на фестивала в Минерални бани, „Рона“ заминава за сръбския Нови Сад, където ще участва на Световен шампионат по Танцови артистични дисциплини, Контемпорари, Балет, Джаз и Хип-хоп дисциплини като единствени представители от България. Шампионатът се организира от Световната артистична танцова федерация, на която „Рона“ са членове. В състезанието участие ще вземат колективи от Сърбия, Унгария, Турция, Полша, Русия и др. На танцовия форум Милена Налбантова ще бъде част от Международното лицензирано жури.

В изключително натоварената конкурсна програма за месец юни, на „Рона“ предстои домакинство на 8-я Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“ 13-15 юни, който ще се проведе в читалище „Заря-1858“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гост
Гост
03.06.2014 20:51 20:51

Блестящи! Зашеметяващи! Браво!:)

Back to top button