Спорт

„Хасково“ ще жали отнетия лиценз, бъдещето под въпрос

Футбол„Хасково 2009“ ще подаде жалба до Апелативната комисия в БФС срещу решението на лицензионната комисия да не даде лиценз на клуба за участие в „А“ група.

Това обявиха на извънредна пресконференция от ръководството на футболния клуб. На нея присъстваха всички членове на Управителния съвет и президентът Минко Ангелов. Футболните шефове изразиха крайното си разочарование от неполучения лиценз.

Митко Ламбов заяви, че решението на лицензионната комисия е от 30 май, а в него е записано, че клубът не е доказал наличието на финансов ресурс, както и липсата на стадион, отговарящ на изискванията.

Красен Ангелов подчерта, че в наредбата няма ясни критерии какво означава стабилно финансово състояние. По неговите думи решението на комисията е субективно, а финансовото участие на „Хасково“ в „А“ група е осигурено. Отделно вече започна ремонта на стадиона, който цели покриването на всички изисквания на БФС.

От УС представиха и писмо от кмета на Хасково до БФС, в което той гарантира, че субсидиите към клуба ще продължат и през сезон 2014-2015. Имало много фирми, които гарантирали да помогнат при започването на отбора в елита. Сега всички тези преговори оставали във въздуха.

Ламбов се изказа скептично по възможността „Хасково“ да продължи следващия сезон в „Б“ група щом клуба не може да се бори за участие в елита. „При това положение аз не виждам каква е разликата между професионалния и аматьорския футбол, щом не можем да играем в „А“ група“, заключи членът на УС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
mnogo haskovski fenove!!!!!!!!
mnogo haskovski fenove!!!!!!!!
03.06.2014 19:15 19:15

cjaloto bfs e mafija na4elo s perukata?!!!vse pak nadegdata umira posledna-ima oshte 1 sedmica srok -posleden shans?!!!vsi4ki stiskame palci otbora da vzeme licenz v poslednijat moment?!!!!!

ш6789
ш6789
03.06.2014 22:40 22:40

голяма работа станало като им отнели лиценза

mnogo haskovski fenove!!!!!!!!
mnogo haskovski fenove!!!!!!!!
03.06.2014 22:54 22:54

haide haskovlii,sega e momenta da se obedinim vsi4ki-biznesmeni,firmi,organizacii,obshtina ,fenove i t.n.,za da pomognem na otbora v tozi vagen moment?!!!nishto ne e zagubeno?!!imame na razpologenie edna sedmica ,za da se pokrijat iziskvanijata kam licenza?!!neka vsi4ko da e izrjadno sledvashtata sedmica,da se garantira 4rez dokumenti obezpe4avaneto na otbora za a-grupa-finansovo sumata ,kojato trjabva kato minimum?!!!!sashto taka da se predstavjat 4erno na bjalo dokumenti,koito dokazvat finansiraneto na stadion d.kanev,kakto i garancii?!!!!!neka da dokagem na korumpiranite shopi ot bvs,4e nie njama da se otkagem,zashtoto otbora si zaslugi napalno 4estno i si izvouva pravoto da igrae v a-grupa sled 22godini??!!!!stiga ve4e sa ni rjazali postojanno,zatova,4e sme ot dalbokata provincija-haskovo?!!!!neka vsi4ki haskovlii da se obedinim i pomognem -sega e momenta da deistvame barzo i na momenta,ako iskame vaobshte da imame futbol v haskovo,a otbora,kluba i haskovlii go zaslugavame,nai malkoto zaradi tova kakvi imena sa izlezli ot haskovo kato futbolisti?!!!!!

1111
1111
04.06.2014 7:20 7:20

Мангали,НАУЧЕТЕ СЕ ДА ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА.

Пешо
Пешо
04.06.2014 9:05 9:05

Как Локо Пд са взели лиценз? Нямам нищо против марката Локо Пд, но в момента нямат нито отбор, нито президент, нито пари (спонсор),а само полувин стадион, който дори няма служители да го подържат. За потвърждение може да прегледате изказване на Зума от преди 2-3 седмици.

Back to top button