Хасково

16-годишни хасковлийчета пафкат по кутия цигари дневно

Пушачи16- и 17-годишни хасковски ученици пушат по една кутия цигари дневно, алармира психологът Красимира Богданова от Регионалната здравна инспекция.

Стряскащите резултати се получили при тестовете с апарата, измерващ въглеродния оксид в дробовете на младежите по повод 31 май – Световен ден без тютюнопушене. Тогава са били изследвани 80 деца на възраст от 14 до 18 г.

При четири от 16-годишните са отчетени стойности до 10-11 единици, което се равнявало на ежедневно пушене по кутия цигари. При няколко от 14-годишните деца пък имало също високи резултати, съотносими с 5-6 до 10 цигари дневно, но при част от тях имало съмнения и за пасивни пушачи.

Богданова припомни и за инициативите, организирани по случай 31 май, сред които бе младежко шествие, изложби и тренинг с 80 гимназисти в хасковския Младежки център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мара
мара
04.06.2014 23:08 23:08

Тази самозвана „психоложка“ за пореден път си прави реклама за неща, които всеки средноинтелегентен човек знае.Понеже с нищо не си уплътнява времето си го запълва с реклами.Госпожо това което сте констатирали всички го знаем, кажете каква превенция правите и резултатите от нея, ТОВА Е ВАШАТА РАБОТА,А НЕ статистиката.

1111
1111
05.06.2014 7:52 7:52

като започнете да глобявате магазините, които им продават цигари, няма да има толкова непълнолетни и малолетни пушачи

Back to top button