Хасково

Летище „Узунджово“ отново на тезгяха

ИлюстрацияМинистерството на отбраната получи разрешение за продажбата на бившето летище „Узунджово“.

Решението бе взето на днешното заседание на Министерски съвет.

Военният имот с отпаднала необходимост се намира в землището на с. Узунджово и е с площ 2 661 254 кв. м, застроен с 80 сгради и има данъчна оценка 7 374 709 лв.

Haskovo.info припомня, че това е пореден опит в последните години бившата авиобаза да бъде продадена. Последните завършваха безуспешно.

Военните ще продават още и имот в местността „Геджи борум“ край Харманли – с площ 125 086 кв. м, застроен с една сграда и данъчна оценка 1 141 821 лв.

Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост и Глава Пета от правилника за прилагането му. Първоначалната цена ще бъде определена като данъчните оценки на предлаганите имоти се завишат с 10% и се прибави балансовата стойност на съоръженията, които са част от имотите и не подлежат на данъчно деклариране, също увеличена с 10%.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button