Хасково

Вдигат единствения „Паметник на Завистта – Българският Икар“ в Хасково

ПаметникВ Хасково ще бъде издигнат „Паметник на Завистта – Българският Икар“ – първият и единствен паметник на завистта в света, съобщават от Туристическия информационен център.

Скулптурата показва човек, разперил ръце, с криле от пера в устрем да полети… Но две скелетни ръце хващат крилете му и искат да ги пречупят.

Идеята за паметника се превръща в скулптура изпод ръцете на Господин Тенев – Гуспата, автор и на редица други арт инсталации в Хасково: скулптурата на Баба Яга, бухала пред кметството, фигурите на Оранжевия мост, паметника на художника Лицо.

Уникалната творба ще бъде поставена в центъра на Хасково. Очаква се да бъде завършена в рамките на тази година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vidjal tvarde mnogo haskovlija
vidjal tvarde mnogo haskovlija
06.06.2014 0:17 0:17

za haskovo specialno shte e mnogo aktualno-zavisttnicite i otricatelnata energija v grada ni e izklu4itelno mnogo v razli4ni oblasti?!!!kompleksarshtinata,amatiorshtinata,zavistta,esnafshtinata,seljanijata ,prostotijata i nekadarnicite,koito sa tvarde mnogo za sagalenie prosto izobilstvat?!!!!!

Back to top button