Хасково

Делото за прегазения 12-годишен Христо от Капитан Андреево влиза в съда

КатастрофаПрокурор Георги Гешев внесе обвинителния акт в Хасковския окръжен съд срещу Мертуне Мехмед за катастрофата от 27 май 2013 г., в която загина 12-годишният Христо Велев от с. Капитан Андреево.

Катастрофа

Прокурор Георги Гешев

На 27 май Мехмед и дъщеря й Рафие Иляз, на която й предстояла сватба, тръгват към Одрин за покупки с „БМВ 730 Д“. Въпреки ограничението на скоростта до 50 км/ч в Капитан Андреево и пътните знаци за пешеходна пътека и „Внимание деца“, малко преди 18 часа БМВ-то удря излезлия на платното Христо със 79.9 км/ч. Момчето загива на място, а колата се забива в крайпътен стълб.

Хасковлийката Мехмед е обвинена, че по непредпазливост е причинила смъртта на Христо. При наличието на пътен знак „Пешеходна пътека“ и напречна пътна маркировка, следва да се приеме, че деянието е извършено на пешеходна пътека. Освен това непосредствено преди местопроизшествието е имало поставен пътен знак „Внимание деца“, който е следвало да заостри вниманието на обвиняемата, че е възможно на пътя или в близост до него да се намират деца, които винаги са уязвими участници в движението. Разпитана на досъдебното производство в качеството й на обвиняема, Мертуне Мехмед се признава за виновна в извършване на деянието, но дава обяснения по същество, които отразяват нейната версия за случилото се, се казва в обвинителния акт на прокуратурата.

По повдигнатото обвинение Мертуне Мехмед я грозят от 3 до 10 г. затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
111222333
111222333
07.06.2014 9:18 9:18

Аз длъжен ли съм да знам кой е този Христо на 12 години??? Жалко за смъртта на това дете, но все пак детето не е световно известно.

Back to top button